CALENDAR

June 2024
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

DESPRE A.A.P.Cluj

“Arta nu este si nu poate fi atributul exclusiv al unei elite, trebuie sa existe o cale libera pentru afirmare in acest domeniu pentru toti cei care aspira spre domeniul creatiei si au respect pentru valorile culturale.”

Asociatia Artistilor Plastici din jud.Cluj (A.A.P.) este o organizatie a tuturor celor care indragesc arta, absolventi ai liceelor de arta, ai scolii populare de arta, sau alta forma de pregatire in domeniul artelor plastice, este autonoma din punct de vedere economic si functioneaza ca persoana juridica, pe baza prezentului statut si a hotararilor Adunarii Generale a membrilor sai.

A.A.P. isi propune urmatoarele:
-Sa asigure membrilor sai, un cadru optim, organizat si legal pentru manifestarea si afirmarea talentului artistic.
-Sa actioneze pentru promovarea deplinei libertati de manifestare, considerand ca singurul criteriu de apreciere este calitatea creatiei plastice, nivelul de competitivitate in fata consumatorului de arta.
-Sa actioneze pentru apararea demnitatii, a drepturilor si a intereselor membrilor sai.
-Sa promoveze sentimentul de solidaritate si protectie a membrilor sai impotriva ingerentelor politice sau a altor presiuni.
-Sa asigure posibilitatea continuei perfectionari, prin diferite forme de informare in domeniu si schimburi de experienta.
-Sa asigure membrilor sai posibilitatea valorificarii creatiei proprii, prin atelierele de creatie si prin expozitiile organizate in galeria proprie, sau alte galerii de arta.
-Sa editeze publicatii, reviste, afise, albume, pliante, cataloage, etc., pentru nevoile A.A.P. si a membrilor sai.
-A.A.P. –poate administra si intretine, galerii de arta, studiouri, cenacluri, parade ale modei, tabere de creatie, ateliere de creatie, vizite si excursii de studiu si documentare in tara si strainatate.
-A.A.P. –poate infiinta si detine mici puncte comerciale de desfacere a produselor din Atelierele de Creatie, potrivit legilor in vigoare, participand cu resurse proprii in domeniul creatiei artistice cu produse unicate sau serii limitate.

A.A.P.- jud.Cluj poate organiza periodic:
-Saloane anuale de arta plastica in mun. Cluj-Napoca sau in judet.
-Expozitii concurs- la diferite nivele- judetene sau nationale.
-Expozitii de arta plastica, colective pentru toate sectiile de arta in tara si strainatate.

Pot fi membri ai Asociatiei Artistilor Plastici:
-Creatorii de arta plastica, istorici si critici de arta, creatorii de arta decorativa, arta naiva, arta populara, indiferent de profesie, varsta, nationalitate, sex, apartenenta politica sau religie, care dovedesc ca poseda talent pentru a se exprima in unul din domeniile artelor plastice.
-Pot fi membri ai A.A.P. si cetatenii straini care solicita aceasta si subscriu la respectarea statutului.