CALENDAR

March 2024
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

“Poveste de iarna, ruga inchinata vietii” la Galeria Asociatiei Artistilor Plastici Cluj, str.Regele Ferdinand nr.29

“C19 ne-a dat peste cap întreaga viață. Iar cel mai neplăcut lucru este cel al izolării, al izolării impu- se. Apoi, faptul că a dat peste cap programe și proiecte, cele culturale având mult de suferit. Este și greu să pui pe picioare un eveniment, fie el și online, în majoritatea cazurilor rămâne, din păcate, doar o acțiune bifată și atât.

Asociația Artiștilor Plastici prin implicarea doamnei Dorina Pop/președintă, reușește imposibilul.Și imposibil înseamnă renovarea și reabilitarea spațiului de pe strada Regele Ferdinand 29, spațiu deschis cu o de văzut Poveste de iarnă – curatori Margareta Catrinu, Dorina Pop; manager cultural Mariana Enache-, icoane realizate de Maria Cristea, Violeta Balea Moldovan, Eva Gaja, Monica Avrigeanu și Mihail Gagea, ale căror lucrări pot fi admirate până duminică, 31 ianuarie.

Este povestea de iarnă care se cere citită pagină cu pagină / lucrare cu lucrare. Este povestea din iarnă în care ne (re)întâlnim cu Sf. Apos tol Petru, cu Maica Domnului cu Pruncul, cu Sf. Gavril, cu Sf. Petru și Pavel, cu Sf. Cincizecime, Adam și Eva, tot atâtea povești din viețile acestora, care înlesnesc întâlnirea dintre OM și Dumnezeu întru trăi re, vibrație, emoție și smerenie.
Fără a altera imaginile sacre atât de cunoscute, prin distribuția culo rilor și a tonurilor, prin intensitatea cromatică, tot atâtea stiluri și abor dări dintre cele mai diverse, cei cinci artiști iconari propun momente în care predominantă este sinceritatea sentimentului. Tradiția și credința merg mai departe, un drum parcurs în liniște și armonie, o rugă închinată vieții. (Demostene ȘOFRON)

sh 1225

Comments are closed.