Recent Comments

  Recent Comments

   “Cai verzi pe pereti”, o expozitie de pictura semnata Luminita Rusu, la C.C.U.Turnul Croitorilor

   01-cai verzi pe pereti-luminita-rusu“Nu invat regulile jocului,nu cred ca l-as mai putea juca vreodata!” (Mircea Eliade)
   A.A.P. a Jud.Cluj, Centrul de Cultura Urbana Cluj,Turnul Croitorilor,de sub autoritatea Primariei si Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca va invita la expozitia de pictura Luminita Rusu, intitulata “Cai verzi pe pereti”, pe care o puteti vizita pana in data de 20 iunie 2014.
   Vernisajul a avut loc in data de 8 iunie, ora 16.00 in prezenta lui Nicolae Baciut-dir.Directia Judeteana pentru Cultura Mures, a pictorului Gaurean Grigore si a lui Octavian Popescu-presedintele A.A.P.Cluj, care au prezentat artistul si expozitia.
   Luminita Rusu este membra a A.A.P.Cluj, A.A.P. Mures si a U.A.P. Cluj, fiind adepta conceptului ” arta pentru arta”, conform caruia creatia nu are continut si nici mesaj artistic, ci este creata pentru a fi suficienta sinelui, caracterizat printr-un lant de stari emotive, idei,vise,eliberarile afectivului, abordarea spirituala.
   Majoritatea lucrarilor contin forme antropomorfe, care exprima prin limbajul trupului stari sufletesti, altele contin cai, cu fete expresive,flori abstractizate si peisaje nereale, dar toate sunt ipoteze de real, in care culorile nu tin cont de lege, ci evoca misterul nevazut al lumii.

   Comments are closed.